Szüreti témanap

Október 9-én az alsó tagozatosok szüreti témanapot tartottak. A gyerekek ezen a napon több helyszínen ismerkedtek az őszi betakarítás és szüret munkálataival, eseményeivel, hagyományaival. Szüreti népi játékokat adtak elő az első osztályosok, majd mindannyian morzsoltak kukoricát, kóstoltak mustot és puliszkát, és számos vetélkedőn vettek részt.

Megemlékezés az aradi vértanúkra

Az aradi vértanúk áldozatára emlékezve az 5. osztály különleges, megható és felemelő műsorát tekintettük meg a tornateremben. A COVID járvány miatt kialakult helyzetben a két tagozat külön tartotta a megemlékezést.
Köszönjük az 5. osztály és az őket felkészítő tanárok munkáját, együttműködését! ( szöveg: Élőné Ütő Blanka, énekek: Bodnárné Sárvári Kinga)

Népmese napja 2020

Szeptember 30-a, Benedek Elek a nagy mesegyűjtő születésnapja és 2005 óta a népmese napjaként tartjuk számon Kárpát-medence szerte. Ebben az évben 6. alkalommal tartottuk meg Népmese napi ünnepünket, melynek célja, hogy ilyenkor megkülönböztetett tisztelettel forduljunk a magyar népmesék felé. Iskolánkban a mindennapok része a magyar népmese, de különösen nagy figyelmet szentelünk a meséknek ebben az időszakban. Az ünnepségen az egyéni mesemondás után a 3. osztályosok dramatikus mesejátékkal ajándékozták meg a közösséget. Köszönjük mindenkinek a felkészülést és a pedagógusoknak a felkészítést.

Rendhagyó énekóra a Szent Efrém Férfikarral

Szeptember 22-én, rendhagyó ének óra keretében az énekes iskolás osztályaink találkozhattak a világhírű Szent Efrém Férfikarral, akik immár második alkalommal látogatott el iskolánkba. Ezúttal is, akárcsak 3 éve remek hangulatot varázsoltak a gyerekeknek. Interaktív előadásukkal bemutatták és közelebb hozták a gyerekekhez a bizánci zene szépségét és misztériumát. Köszönjük nekik az élményt és visszavárjuk Őket!

Elsőáldozás 2020

Ebben a tanévben a 4. osztályosok a NEK keretében lettek volna elsőáldozók szeptember közepén. Nagyon nagy lelkesedéssel készültek erre a ritka és életre szóló eseményre, hiszen nem mindenkinek adatik meg, hogy egy ilyen nagyszerű világhírű esemény kereteiben, több ezer más elsőáldozóval közösen vehessék magukhoz az oltáriszentséget. Sajnos a járványügyi helyzet ezt a programot is felülírta. 

A 4. osztály elsőáldozására szeptember 20-án került sor a torbágyi templomban az iskola és a plébánia szervezésében. Bár egész szűk körben ünnepeltük keresztény életük egyik legfontosabb eseményét, annál meghittebbre és családiasabbra sikerült ez a szép ünnep. Köszönjük szépen a hitoktatóknak Szabó Ágnesnek, Tóth Klárának a felkészítést és a tanítónéniknek a támogatást, a segítséget.

Copyright © 2018 -Czucor Gergely Tagiskola All Rights Reserved.